Program

Vi styr delvis över annonseringen av många aktiviteter till vår Facebooksida. Där kan vi enklare ändra om det blir dåligt väder och även vara lite mer spontana och gå ut med aktiviteter med kort varsel.

Alla exkursioner är ju generellt beroende av fint väder och kan komma att flyttas beroende på väderförhållanden. Kolla med kontaktpersonen om du är intresserad av att åka med för att förvissa dig om exkursionen genomförs som annonserat

2020

Lördag 9 maj—Exkursion till Öjeskogsbrännan

För den som inte tröttnat på att besöka brandfält gör vi ett nytt besök i Västmanlandsbrän-nan, denna gång i Sveaskogs ekopark Öjeskogsbrännan i den södra delen av brandfältet. Här besöker vi ett mindre område som brann på nytt (!) sommaren 2018 för att leta insekter i död ved mm. Samling vid COOP i Ramnäs 10.00. Ansvarig: Lasse Wikars, 070-9813210.


Lördag 16 maj—Vedsteklar med Hans Lindmark i Hallsta- eller Surahammar

Vi går ut och lär oss söka efter de vackra, fascinerande och hemlighetsfulla vedsteklarna inom familjen Siricidae. Hans Lindmark har en unik kunskap om hur man hittar dem och har gjort ett antal anmärkningsvärda fynd. Ansvarig Thomas Harry 070-4657041. Samling vid P-platsen, Åsby trädgårdshandel kl. 10.00.


Lördag 23 maj—Bioblitz 2020 i Säterdalens naturreservat

Bioblitzen kommer att arrangeras digitalt. Läs mer här

Lördag 30 maj—Fjärilsexkursion till Ängsö i Västerås kommun

Ängsös marker är välkända för naturälskare. Här letar vi framförallt fjärilar med chans på t.ex. gullvivefjäril, Hamearis lucina . Ansvarig: Joakim Thornell, 070-3026133. Samling vid Circle K-macken i Irsta 9.30.


12-14 juni—SEF Riksmöte i Älvkarleby

Det fysiska mötet har tyvärr blivit inställt. Själva årsmötet kommer att hållas digitalt 13 juni kl. 09.00 via Google Meet. Inbjudan med länk kommer att skickas ut.

Lördag 15 augusti – ”Lilla entomologmötet i Båtfors

Uppsalaföreningen ordnar ett litet möte som ersättning för det fysiska Riksmötet. Båtfors är ett intressant område rel. nära oss som är väl värt ett besök. Klicka här för att läsa mer.


Söndag 16 augusti—Insekters gnagspår i död ved i Enviken – Svartnässkogarna

Vi letar spår efter raggbock och andra skalbaggar på gamla brandfält. Samling blir 9.00 vid Jungfru-rondellen i Falun för samåkning. Ansvariga Lasse Wikars, 070-9813210 och Uno skog. Bra tillfälle till faunaväkteri samtidigt.


Söndag 6 september OBS nytt datum
Trumgräshoppor i Ombenning, Ängelsberg

Förra året regnade exkursionen bort men vi försöker igen att besöka de charmiga och vackra trumgräshopporna. Fina fotomöjligheter! Lokalen de finns på är en av de absolut nordligaste i landet. Om vi hinner och vädret är bra kan vi besöka fler lokaler i närheten. Föreslå gärna annat intressant. Vi samlas kl. 10.00 i Ombenning. Kartlänk. Anmälan till : Thomas Harry, 070-4657041. thomas.harry2@gmail.com.


Lördag 19 september—Höstmöte i Nordansjö i Norberg

Medlemsmöte i NOK-stugan (orienterarklubben) kl. 10.00

Promenad i närområdet om vädret är gynnsamt. Hans Lindmark: Visning av långhorningar mm från fällor utsatta i under sommaren Öjesjön. Lasse Wikars: Föredrag om sällsynta insekter i Norrlands aspskogar. Bildvisning, fika, materialförsäljning mm. Ev. liten demo av makrofotostacking av bilder. Vi håller avstånd och spritar med tanke på smittorisk. Ansvarig Joakim Thornell, 070-3026133.

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Jag accepterar”.  Klicka för att läsa mer om vår behandling av personuppgifter.