Exkursion till Jägaråsen och Älghagen i Kungsör

Dagen började med slagregn...

Men sedan blev det bara bättre och bättre. Vi möttes upp vid Kungsudden för vidare färd till Jägaråsen där vi ganska omgående fann en levande och en död svart guldbagge, Gnorimus variabilis. Annat trevligt var bl.a. Nötvivel, Curculio nucum, noshornsoxe, Sinodendron cylindricum och strandriddarvägstekel Episyron rufipes. Efter fika fortsatte vi till Älghagen där vi också ganska snabbt hittade en svart guldbagge. Även ett dött exemplar och dessutom larver som vi gissade tillhörde samma art. Annat trevligt som visade sig var bl.a. brun guldbagge, Protaetia marmorata, brunsprötad skymningssvärmare, Hyles gallii och oxhuvudspinnare, Phalera bucephala.

Lämna ett svar

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Jag accepterar”.  Klicka för att läsa mer om vår behandling av personuppgifter.